Migrant zaražen HIV-om silovao djevojku s posebnim potrebama. Pobjegao iz BiH

Migrant zaražen HIV-om silovao djevojku s posebnim potrebama. Pobjegao iz BiH
Migranti sa slike nemaju nikakve veze s osobom o kojoj se piše u tekstu. Slika je ilustrativnog karaktera. Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

MIGRANT iz Pakistana D. A., kojem je Kantonalni sud u Bihaću izrekao odgojnu mjeru zbog silovanja djevojke s posebnim potrebama u prosincu prošle godine, zaražen je HIV-om i trenutno je u bijegu iz Prihvatnog centra Delijaš u Hadžićima, gdje je bio smješten, piše Dnevni avaz.

Medijima je sa suda u Bihaću rečeno da se na ovom sudu vodio postupak protiv maloljetnog D. A. te da je pravomoćno okončan izricanjem odgojne mjere prema prijedlogu Tužiteljstva USK za krivično djelo Spolni odnos s nemoćnom osobom.

"Sud je izdao rješenje za liječenje u koševskoj bolnici (KCUS). S KCUS-a ga je preuzela Služba za poslove sa strancima BiH iako nisu kontaktirali sud po tom rješenju. Jer, ako nije više za hospitalizaciju, onda obavijestiš sud. Onda sud donosi drugo rješenje i to je to. On je iz bolnice u Sarajevu prebačen u Prihvatni centar Ušivak, odakle je pobjegao i ponovo se pojavio u Bihaću. U međuvremenu, dođe naredba za novu potragu za njim. Ponovo je lociran i obaviještena je Služba za poslove sa strancima. Kada su došli po njega, on nije bio u Prihvatnom centru", kaže izvor za Dnevni avaz.

Pobjegao iz zemlje

Vjeruje se kako je već napustio BiH, prenijeli su u srijedu lokalni mediji u toj zemlji.

"Prema informacijama koje imamo ta je osoba napustila područje BiH", izjavio je glasnogovornik policije Unsko-sanske županije Ale Šiljdedić ne navodeći gdje je migrant otišao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara