Miladinu Kovačeviću određen jednomjesečni pritvor

Miladinu Kovačeviću određen jednomjesečni pritvor

ISTRAŽNI sud u Beogradu odredio je pritvor do mjesec dana bivšem američkom studentu i košarkašu Miladinu Kovačeviću, srpskom studentu kojeg američke savezne vlasti traže zbog premlaćivanja studenta Bryana Steinhauera u svibnju ove godine. Jednomjesečni pritvor određen je i bivšem konzulu Srbije u New Yorku Slobodanu Nenadoviću, koji je Kovačeviću omogućio bijeg iz SAD-a. Sud je ovakvu odluku donio radi sprječavanja eventualnog bjekstva i utjecaja na svjedoke.

Srpsko javno tužiteljstvo priopćilo je kako postoji osnovana sumnja da je Kovačević počinio tri kaznena djela: poticanje na zloporabu službenog položaja, falsificiranje službene isprave i nanošenje teških tjelesnih ozljeda.

Kovačević je nakon saslušanja izveden pred istražnog suca Drugog općinskog suda u Beogradu, rekao je njegov odvjetnik Borivoje Borović. Kako je pojasnio, Kovačević je iznio obranu povodom kaznenih djela zloupotrebe službenog položaja u poticanju i krivotvorenju isprave, dok se povodom kaznenog djela nanošenja teških tjelesnih ozljeda branio šutnjom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na šutnju se odlučio iz razloga što tužiteljstvo nije odgovorilo na pitanje je li postupak protiv njega pokrenut po molbi američkih vlasti ili je kazneno gonjenje ustupljeno srpskom pravosuđu.

D.M.
Foto: pressonline.rs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara