Milan Bandić: Oni koje ne vole "H" od hrvatskog, vide ustaše na Thompsonovim koncertima

MILAN BANDIĆ "otvorio je dušu" za BiH medije prigodom jučerašnjeg posjeta Sarajevu pa je tako za Nezavisne novine u velikom razgovoru odgovarao na pitanja koja obično izbjegava u hrvatskim medijima. Među inima našlo se i ono o koncertu Thompsona u Zagrebu, a Bandić se daleko od svoje zagrebačke rezidencije nije libio kazati što misli o Marku Perkoviću.

Tko vidi "U" ne voli "H"?

"Koncert Thompsona je imao domoljubnu i dostojanstvenu notu. Znam da ima onih koji ne vole ni 'H' od hrvatskog i onda vide ustaše na tim koncertima, ali svi oni koji su pokazivali simbole i pravili cirkus tamo, policija treba kazniti, ali tamo se 100.000 ljudi zabavljalo i oni su to željeli. To je demokracija i mi živimo u demokratskom društvu, zar ne", kazao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić dodajući kako je on legalist i legitimist te da Thompson nije zabranjen u Hrvatskoj. Onog trenutka kad bude, kaže Bandić, Thompson neće nastupati na Jelačić placu.

Također, Bandić je izlet u BiH medije iskoristio i za davanje lekcija SDP-u u toj zemlji pa je u svom stilu poručio tamošnjim kolegama da moraju - više raditi. Bandić je u nastavku razgovora porekao sukob s Iblerovim trgom, odnosno sa središtem stranke, dok je odnos sa čelnikom SDP-a Zoranom Milanovićem ocijenio kao onaj koji je imao s Ivicom Račanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Milanovićem kao s Račanom

"Odnosi su isti kao i proteklih 17 godina s pokojnim predsjednikom Račanom. Za sve te godine sam tri puta bio predsjednik SDP-a Zagreba, tri puta gradonačelnik, s izgledima da to budem i četvrti put. To su ti sukobi, ali ako ta priča veseli ljude, Bože moj!"odgovorio je Bandić. Upitan ima li ambicija postati predsjednikom Hrvatske, Bandić je odgovorio u svom stilu.

"Bog se moli po redu, a to znači da moramo prvo dobiti izbore u Zagrebu, završiti projekte koje smo započeli, moramo još bolje i odlučnije raditi, jer Zagreb je moj izborni projekt", kazao je Bandić na tu temu, dodajući kako i dalje uživa povjerenje građana Zagreba što će najbolje pokazati izbori u svibnju sljedeće godine.

I.Ć.
Foto: Arhiva

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara