Milan Martić: Koncert Thompsona je u fašističkoj Hrvatskoj glavni kulturni događaj

OSUĐENIK za ratne zločine Milan Martić traži od Haškog suda da mu ukine kaznu od 34 godine tvrdeći da je cijeli proces suđenja bio iskonstruiran na njegovu štetu.

"Čudi me to što me nisu optužili za sušu u Hrvatskoj. Po  meni, Srbi nisu bili agresori već su se samo branili dok je Unprofor mirno gledao", kazao je bivši vođa pobunjenih hrvatskih Srba.

Također je sudu prikazao brojke koje govore da su u vrijeme Unprofora, od 1992. do 1995. hrvatski vojnici ubili sedam tisuća Srba te da su ih tijekom Bljeska i Oluje protjerali oko 300 tisuća. Martiću osim toga nije jasno kako se, nakon svega, i tužiteljstvo i obrana na drugom suđenju u Haagu slažu da je Oluja bila legitimna akcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve operacije Hrvatske vojske imaju obilježja genocida i tako je, uz pomoć genocida u srcu Europe stvorena fašistička država na tragu NDH, država u kojoj je glavni kulturni događaj odlazak na koncert Marka Perkovića Thompsona s pjevanjem ustaških pjesmama i veličanjem Pavelića, s ministrima i zagrebačkim gradonačelnikom u prvom redu", kazao je.

J.M.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara