MILAN UZELAC PREDSTAVIO PROGRAM SNS-A NA HTV-U

Srpska narodna stranka (SNS) zauzima se za dosljednu primjenu prava nacionalnih manjina i za pravnu državu, kazao je, predstavljajući stranački program, večeras na HTVu Milan Uzelac.

Svojim sunarodnjacima Uzelac je u povodu dana obilježavanja razaranja Vukovara poručio da se zauzimaju za obnovu suživota s većinskim narodom i drugim nacionalnim manjinama, kako bi se ostvarilo građansko društvo.

Program SNS-a gospodarski je napredak Republike Hrvatske, koji želimo provesti poticajnim mjerama i olakšicama za srednje i malo poduzetništvo, jačanjem neovisnog sudstva te reformom sela i poljoprivrede, kazao je Uzelac.

Dodao je da će se zastupnici SNS-a zauzimati i za bržu obnovu razorenih domova i povrat imovine, što će, kako je rekao, biti preduvjet za povratak svih raseljenih Srba u Hrvatsku. Ta će stranka, kaže, raditi i na dosljednoj primjeni prava manjina te se boriti da pravna država profunkcionira, kako bi pripadnici srpske nacionalne manjine koji u njoj žive "sačuvali svoje dostojanstvo".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

SNS želi da Srbi u Hrvatskoj budu ravnopravni u školovanju, zapošljavanju i odlasku u mirovinu, da imaju slobodu vjeroispovijedi i očuvaju svoju kulturnu baštinu, kaže Uzelac.

Pozvavši birače da iziđu na izbore, Uzelac je pripadnicima srpske nacionalne manjine savjetovao da, ako ne žele glasovati za manjinske liste, glasuju za ljevicu.

(Hina) am jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara