Milanović: Cerar izmišlja obrazloženja da bi se opravdao pred javnošću zbog postavljanja ograde

Milanović: Cerar izmišlja obrazloženja da bi se opravdao pred javnošću zbog postavljanja ograde

Foto: FAH

HRVATSKI premijer Zoran Milanović rekao je u Bruxellesu da njegov slovenski kolega Miro Cerar zbog slovenske javnosti izmišlja opravdanja za podizanje žilet-žice na granici u Istri.

Cerar je u četvrtak izjavio da Slovenija podiže ogradu u Istri jer ima informacije da bi Hrvatska preko Istre mogla usmjeravati migrante prema Italiji.

"U ove četiri godine rada nikada nisam morao izmišljati da bi se obranio pred hrvatskom javnošću i opravdao neke svoje stavove ili odluke stvarima koje su u najblažu ruku smiješne. Obrazloženje je smiješno, kaj god. To nije istina, ali ako Miri to treba da bi se opravdao pred slovenskom javnošću, onda dobro", rekao je Milanović.

Milanović je kratko komentirao i vijest da je  Hrvatska dobila arbitražni spor protiv Slovenije zbog NE Krško. Prema presudi Međunarodnog centra za investicijske sporove u Washingtonu, Slovenija mora HEP-u isplatiti više od 40 milijuna eura za neisporučenu struju u razdoblju od srpnja 2002. do travnja 2003. godine.

"Gdje god se zakače s nama na kraju izgube. Nama je konkretno najdraža bila Ljubljanska banka. Tu se zaista radilo o otimačini privatne imovine tisuća naših ljudi. Na kraju je presudio Sud za ljudska prava. To je pravda. Spora, ali dostižna",  rekao je.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara