Milanović na Glavnom odboru SDP-a: SDP je strpljiv, ali neće šutjeti!

Foto: Ranko Šuvar/Cropix

PREDSJEDNIK SDP-a Zoran Milanović danas je na sjednici Glavnog odbora stranke poručio SDP-ovcima i medijima da će njegova stranka biti strpljiva s politikom vladajućih, ali da neće šutjeti.

"Bit ćemo strpljivi i dalje, ali nećemo šutjeti. Naš posao je da budemo aktivni, da govorimo, da nudimo rješnja, da preispitujemo stvari, to je posao opozicije. Nitko od nas neće napraviti opozicijju koja šuti, koja je pasivna i koja nema svoje mišljenje i skriva se iza alibija nekog višeg cilja. Taj viši cilj, Europska unija, je i naš cilj, i bio je to puno prije nego kod nekih drugih", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Opet je upozorio da se, usprkos činjenici što smo u izbornoj godini, još uvijek ne zna datum parlamentarnih izbora.

"Svi na posao, posao za sve!" - nova izborna parola?

"Ova situacija je legalna, ali nije uobičajena. Općenito, situacija u Hrvatskoj nije uobičajena i rekao bih da nije u potpunosti normalna, ali država nekako funkcionira i institucije funkcioniraju. Naš zadatak je da te institiucije funkcioniraju puno bolje. Trenutačno funkcioniraju loše i ljudi su zbog toga nezadovoljni", rekao je.

Također je istaknuo da se SDP ne bi trebao baviti političkim suparnicima, već građanima ponuditi novi model politike. "U kampanji nećemo obećavati 100 ili 200 tisuća radnih mjesta, ali ćemo reći 'Svi na posao, posao za sve'. Naše namjere su ispravne, naše znanje je veliko, naše iskustvo je pozitivno i dobro", rekao je Milanović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara