Milanović o Kolindinom antifašističkom govoru: Aleluja!

Milanović o Kolindinom antifašističkom govoru: Aleluja!

Foto: FAH

ZORAN MILANOVIĆ je danas zajedno s Borisom Lalovcem održao press konferenciju povodom podnošenja interpelacije o radu Vlade zbog nereagiranja na pokretanje arbitraže oko kredita u švicarcima.

"Ovdje predlažemo aktivne mjere i to vrlo logično posložene. Ova Vlada je spora, ne radi ništa i to me brine", kazao je Milanović.

Lalovac je istaknuo da Vlada ima instrumente koji su potrebni da se zaštite građani i proračun.

"Mislimo da će ovo također potaknuti potrošnju i rasterećenje dohotka hrvatskih građana", rekao je Lalovac.

Šef SDP-a osvrnuo se i na situaciju oko bojkota službene komemoracije u Jasenovcu. Kritizirao je Grabar-Kitarović, ističući kako je ona sve započela kada je prošle godine otišla u Jasenovac mimo službene komemoracije.

Ustaški režim nema veze s hrvatskim narodom

Komentirao je i izjavu Grabar-Kitarović putem koje je ona jučer osudila ustaški režim.

"'Aleluja! Konačno!", rekao je.

"Problem je u režimu jer je režim iniciran od početka inspiciran kao zločinački od prvog dana. On nema veze s hrvatskim narodom, ja ga ne priznajem", kazao je.

"Štetno je kad te usnime s ustaškom kapom, to nije jarmulka, to je štetno. Hajmo to ne raditi. Kad ste me vidjeli s trorogom partizanskom kapom? Tko to normalan nosi više. Ako si već tako odgojen i misliš da je to ispravno, onda ok, to prihvaćam. Ali ajmo onda postaviti neki prag ispod kojeg ne idemo", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara