Milanović o Kolindinom busu: To je štićena horda

Milanović o Kolindinom busu: To je štićena horda
Foto: N1

ZORAN Milanović komentirao je prometnu nesreću u kojoj je sudjelovao autobus koji tijekom kampanje koristi Kolinda Grabar-Kitarović. Autobus je zakačio osobni automobil i nije se zaustavio.

"Mi možemo isto unajmiti autobus, nije to neki trošak. Ne možemo se mjeriti s njima, naravno. To je nepraktično, razmetljivo je polijepiti svojim slikama autobus, još natrpaš unutra 30 HDZ-ovaca i to nazoveš štićenom kolonom. Štićena osoba u kampanji treba biti u osobnom autu, u formaciji. Tada ima smisla da se kolona ne zaustavlja. Ovo je štićena horda. Predsjednica je sjedila s 30 HDZ-ovaca u autobusu koji je širi od prosječne zagorske ceste", rekao je Milanović, prenosi N1.

>> Kolindin autobus udario auto s djetetom pa samo produžio, Kolinda je bila unutra

Glasnogovornik HDZ-a jučer je objasnio kako je sve učinjeno prema pravilima jer se u takvim slučajevima vozilo u kojem se nalazi štićena osoba ne zaustavlja. 

Milanović tvrdi da za to nema opravdanja.

"Neobazrivo je, bezobzirno, ružno, nema opravdanja za to. Natrpati pol' HDZ-a u autobus i začepiti sve zagorske arterije... I zato mi idemo po onoj staroj maksimi od Darka Rundeka iz pjesme "Duhovi" o crvenoj Škodi. Mi imamo Škodu, po bregima juri, zavoji ko valcer bečki... Škoda je dosta", rekao je Milanović i dodao:

"Tu sam da od 5. siječnja sljedeće godine Hrvatsku učinim što je moguće normalnijom zemljom u kojoj se neće po brdima gurati ljude s ceste autobusom", kaže Milanović.

Ovo je pjesma o kojoj govori Milanović:

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara