Milanović žestoko napao Kolindu zbog poteza u Vukovaru, evo odgovora MORH-a

Milanović žestoko napao Kolindu zbog poteza u Vukovaru, evo odgovora MORH-a
Foto: Josip Regovic,Davor Javorovic/PIXSELL

ZORAN MILANOVIĆ danas je komentirao jučerašnji čin predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je pri paljenju svijeća na Ovčari pridržavala vojnika ranjenog u Afganistanu koji je u Vukovar stigao na štakama. U objavi na Facebooku prilično se obrušio na predsjednicu nazvavši je nedoraslom i nezrelom.

"Gledam jučerašnji tv prilog s Ovčare, u kojem predsjednica i "vrhovna zapovjednica" perfidno "pripomaže" ranjenom hrvatskom vojniku da položi krunicu na križ. Trenutak kasnije novinar nam pojašnjava kako se radi o pripadniku specijalnih postrojbi, ranjenom u incidentu u Afganistanu, kojom prilikom je, na užas cijele Hrvatske, smrtno stradao jedan njegov suborac. Tko je TV ekipi otkrio/la identitet hrvatskog specijalca i namjerno doveo/la do toga da se objavi njegova slika, a sve kako bi istaknuo/la ‘brižnost’ naše precjednice? Koja moralna hijena stoji iza ovog bijednog čina? Radi se, prije svega, o sasvim ozbiljnom kaznenom djelu, s jasno izraženom namjerom izlaganja riziku zaštićene osobe i više državne vrijednosti, s namjerom pribavljanja osobne koristi", poručio je Milanović.

Odgovor MORH-a

Sada je stigao i odgovor Ministarstva obrane.

Iz MORH-a su odgovorili da je dolazak u Vukovar bio osobna želja vojnika te da susret s predsjednicom nije bio organiziran. Navode i da isti, nakon povratka s bolovanja, više neće biti raspoređen na poslove koji zahtijevaju zaštitu identiteta.

"Možemo vas izvijestiti kako je sudjelovanje na obilježavanju 28. obljetnice stradavanja Vukovara navedenog pripadnika Hrvatske vojske bila njegova osobna želja, jer se htio pokloniti žrtvama grada heroja zajedno sa tisućama drugih ljudi te nije bilo nikakve posebne organizacije susreta.

Ozlijeđeni pripadnik se nalazi na bolovanju, predstoji mu oporavak, a više nije i neće biti raspoređen na operativnim poslovima koji zahtijevaju zaštitu identiteta. Također, ističemo kako se njegov identitet nije službeno komunicirao", odgovorili su Dnevniku Nove TV iz MORH-a.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara