Milanovićev još jedan poraz: Izbori za predsjednika SDP-a 2. travnja, a ne kada je on želio

Milanovićev još jedan poraz: Izbori za predsjednika SDP-a 2. travnja, a ne kada je on želio

Foto: Hina

GLAVNI odbor SDP-a nakon cjelodnevne sjednice odlučio je da će izbori za predsjednika stranke biti 2. travnja, a ako bude potrebe drugi će se krug održati 9. travnja, dok će se Konvencija stranke, na kojoj će se birati stranačka tijela, održati 16. travnja, potvrdila je okupljenim novinarima glasnogovornica stranke Danica Juričić.

Glavni odbor primio je k znanju izvješće o provedenim aktivnostima za nedavno održane parlamentarne izbore i ocijenio da ne sadrži cjelovitu političku analizu ostvarenja politika i programa SDP-a.

Sjednica je završila oko 22 sata i još se treba izabrati izborna komisija.

Članovi Glavnog odbora su o prvoj točki dnevnog reda, to jest o rezultatima nedavnih parlamentarnih izbora nakon kojih je SDP postao oporba, raspravljali cijeloga dana, a nakon toga je navečer uslijedilo odlučivanje o tome kad će biti provedeni unutarstranački izbori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik stranke Zoran Milanović smatrao je da se izbori moraju održati što prije, 12. ožujka, a oni skloni Zlatku Komadini, koji je najavio svoju kandidaturu za predsjednika, predlagali su da se izbori održe u travnju, navodeći da bi se u protivnom prekršio stranački statut jer se sve izborne radnje i stranačka konvencija, na kojoj će se birati tijela stranke, ne bi stigle održati u zadanim rokovima.

Po neslužbenim informacijama, Komadina održao vrlo motivirajući govor o potrebi novog stranačkog djelovanja za što je dobio burni pljesak.

Glavni odbor je najviše stranačko tijelo između dvije Konvencije, ima 103 člana koje, prema Statutu stranke, bira Konvencija tako da svaka županijska organizacija bude zastupljena proporcionalno rezultatu na izborima za Sabor, a najmanje s dva člana.  SDP ima oko 35 tisuća članova i svaki član ima pravo glasa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara