Milardović za Index: Manjinska Vlada je strah i bijeg MOST-a od odgovornosti

Milardović za Index: Manjinska Vlada je strah i bijeg MOST-a od odgovornosti

Screenshot: Youtube

CIJELA Hrvatska s nestrpljenjem iščekuje kome će se MOST prikloniti, hoće li se ikome ili ćemo ponovno ići na izbore. Za to vrijeme u MOST-u poručuju kako oni ne bježe od odgovornosti te da su spremni participirati u Vladi, ali da ih načelno fotelje ne zanimaju.

I dalje ustraju u naumu da se formira zajednička Vlada u kojoj bi sudjelovali oni s HDZ-om i SDP-om. Iako je i više nego jasna stigla poruka i od strane Karamarka i Milanovića da nikako ne žele koalirati jedni s drugima, u MOST-u smatraju da bi takav model Vlade bio najprihvatljiviji.

Večeras se čekaju izjave MOST-a nakon što završe višesatni sastanak u Nacionalnom vijeću MOST-a i tad bi trebali dati izjave.

Podsjetimo kako su dali rok spomenutim strankama do ponedjeljka da se konačno odluče prihvaćaju li njihove reforme i poziv na zajedničku Vladu.

"Trebamo trećeg premijera, a ne Milanovića i Karamarka, ne mora to biti ni Petrov"

Razgovarali smo s politologom, profesorom Anđelkom Milardovićem koji je u razgovoru za Index naglasio da ja manjinska Vlada, koja se spominje u medijima, zapravo strah i bijeg od odgovornosti MOST-a.

"MOST se boji i strah ga je od odgovornosti te zato govore da ne žele participirati u Vladi i navodi se mogućnost manjinske Vlade. Najlošije rješenje za nas je manjinska vlada, one su krhke i lomljive i nisu trajnog roka, mogu na prvom problemu pasti, treba doći do čvrste većine. Jedino je stabilna vlada konačan proizvod", rekao je profesor Milardović.

Ističe kako bi najkasnije za 7 dana trebali znati tko će formirati novu Vladu. To je smatra, razuman rok da se cijela priča završi i da se na neki način bude znalo rješenje.

Smatra i kako MOST treba ući u Vladu i treba participirati.

"Ako hoće provesti pet bitnih reformi onda treba uzeti pet ministarstava. Ne mogu biti sa strane kao kontrolna grupa, malo morgen. Trebaju preuzeti odgovornost. Trebalo bi ići na to da dobijemo novog trećeg premijera, ne mora biti Petrov, on nije zainteresiran za stolice, može biti neka nestranačka osoba. Naime s obzirom na odnos u društvu dobar dio smatra da bi trebalo ići s trećom osobom, rejtinzi su loši za Milanovića i Karamarka", rekao je Milardović.

Naglasio je i koja god Vlada bude, morat će se suočiti s međunarodnim odnosima.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara