Miletić objasnio objavu slike putovnice Republike Istre: Poruka je jasna - Istra je svijet za sebe!

Miletić objasnio objavu slike putovnice Republike Istre: Poruka je jasna - Istra je svijet za sebe!

Foto: FAH

PREDSJEDNIK IDS-a Boris Miletić u subotu se na sjednici Savjeta IDS-a, na kojoj je odlučeno da ta stranka na izbore izlazi zajedno s PGS-om i Listom za Rijeku, osvrnuo na objavu fotomontaže „istarske putovnice“ na svom facebook profilu, istaknuvši kako poruka te objave nije teritorijalno odvajanje Istre, što IDS nikad nije tražio, nego je poruka u povodu govora mržnje u Srbu bila da je po toleranciji Istra svijet za sebe.

"Stoga koristim pažnju koju je dobila tzv. istarska putovnica kako bih pozvao političke stranke da se u ovoj kampanji odmaknu od ideoloških besmislica, da ne trguju ljudskim pravima i osude svaki govor mržnje te da se konačno okrenu onome što je bitno za građane, otvaranju novih radnih mjesta i oporavku hrvatskog gospodarstva," rekao je predsjednik IDS-a.

"Fotografiju, odnosno montažu tzv. 'istarske putovnice' podijelio sam na svom Facebook profilu nakon što sam pratio kulminaciju cirkusa koji se događao u Srbu na obljetnici antifašističkog ustanka," kazao je Miletić dodavši kako je "govor mržnje, negiranja antifašizma i veličanja mračnih razdoblja hrvatske prošlosti koji prožimaju hrvatsku nacionalnu politiku, a na koju političke stranke oportuno šute, zaista iritantan".

"Istra je po razini toleranciji i civilizacijskim standardima svijet za sebe"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja poruka bila je jasna, Istra je po razini toleranciji i civilizacijskim standardima svijet za sebe. Čovjek se opravdano zapita je li moguće da živimo u istoj državi. Fotografijom sam rekao točno to, a to je da je Istra u mnogim stvarima drugačija od ostatka Hrvatske," istaknuo je Miletić dodavši kako IDS nije nikada tražio teritorijalno odvajanje od ostatka Hrvatske, već je oduvijek inzistirao na Istri kao zasebnoj županiji, odnosno regiji.

Okosnicu IDS-ove politike čini decentralizacija koja podrazumijeva veću autonomiju svih jedinica lokalne samouprave jer su tako ustrojene sve najrazvijenije europske zemlje, rekao je.

"Decentralizacija znači brži razvoj svih regija u Hrvatskoj, a ne samo Istre," poručio je Boris Miletić dodavši kako je zanimljivo koliki je interes dobila montaža kojom je, kako je rekao, "nedvosmisleno izrazio revolt zbog razine političke kulture koja je u ostatku Hrvatske zabrinjavajuće niska".

Podsjetimo, Miletićeva objava u samo dva dana prikupila je 630 likeova i 110 shareova, ali i izazvala mnogobrojne komentare - uglavnom negativne.

> Boris Miletić na Facebooku objavio putovnicu Republike Istre i podigao buru: "Glupo i sramotno!"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara