Milić: Al Jazeera vraća regionalni pristup, napušten 90-ih zbog emocija izazvanih ratovima

Foto:Index

BIVŠI HTV-ov novinar Goran Milić najavio je da će Al Jazeera početi s emitiranjem u rujnu ove godine. Kako prenosi Tanjug, Milić je izrazio nadu da će balkanski program Al Jazeere postati informativni centar u regiji.

"U regiji sad ima više od sto postaja. Ne možemo se s njima natjecati na lokalnom nivou, ali će Al Jazeera ponuditi regionalni pristup koji je napušten devedesetih godina zbog ratova i emocija koje je taj sukob izazvao", kazao je Milić, direktor balkanske Al Jazeere.  Zadnji regionalni program prije rata devedesetih bio je Yutel, a Goran Milić je i tamo bio jedan od vodećih ljudi.

Al Jazeera, panarapska televizija sa sjedištem u Kataru, investirala je dosad više od 20 milijuna dolara u svoj balkanski projekt. Zapošljavat će stotinjak novinara, kamermana i drugog osoblja. Od poznatijih hrvatskih imena, prelazak na ovu TV postaju najavila je i Mirjana Hrga.

Jedna od prednosti Al Jazeere, naglasio je Milić, bit će ta što će ljudi moći preko njenog programa usporediti život u zemljama bivše Jugoslavije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara