Milijarder Bloomberg želi biti novi predsjednik SAD-a. Trump: Neće uspjeti

Milijarder Bloomberg želi biti novi predsjednik SAD-a. Trump: Neće uspjeti
Foto: EPA

AMERIČKI predsjednik Donald Trump rekao je danas da bivši njujorški gradonačelnik Michael Bloomberg neće uspjeti uđe li u utrku za Bijelu kuću.

"Mali Michael neće uspjeti, nema ono što je potrebno za uspjeh", ocijenio je Trump, rekavši da se ni s jednim kandidatom za predsjedničke izbore 2020. ne bi toliko htio natjecati kao s Bloombergom, milijarderom kao što je i on.

Michael Bloomberg je u ožujku službeno objavio da se neće kandidirati jer je u utrci već bilo dvadesetak demokrata i kako ne bi umanjio izglede bivšeg potpredsjednika Joea Bidena koji, kao i on, pripada političkom centru.

12 godina gradonačelnik New Yorka

No izvori bliski tom poduzetniku, kako prenose New York Times i CNN, kažu da sada skuplja potpise nužne za predaju kandidature u saveznoj državi Alabami koja traži da se kandidati prijave najkasnije do petka.

Bloomberg (77) je dvanaest godina bio gradonačelnik New Yorka. Predsjednik je i osnivač agencije za financijsko informiranje koja nosi njegovo ime. Po ocjeni časopisa Forbes, deveti je na ljestvici najbogatijih ljudi svijeta s imovinom koja se procjenjuje na 55,5 milijardi dolara.

Veoma je zauzet u borbi s klimatskim promjenama. Razmišljao je o tome da se na predsjedničkim izborima 2016. kandidira kao neovisan, ali je odustao kako ne bi podijelio demokrate u utrci s Donaldom Trumpom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara