Milinović: Bilo je susreta Čačić - Sačić; Pusić: Lažete! Je li vam to Hebrang rekao?

Foto: Drago Sopta / Cropix

MINISTAR zdravstva Darko Milinović jučer je ponovio HDZ-ovu mantru ovih dana da je prosvjede protiv Vlade organizirala oporba te je to dokazivao informacijom drugog HDZ-ovca, saborskog zastupnika Frane Matošića, da su se susreli predsjednik HNS-a Radimir Čačić i organizator prosvjeda Željko Sačić. Na to mu je saborska zastupnica HNS-a Vesna Pusić rekla da laže i da se sastanak nije dogodio.

"Htio bih reagirati na susret Čačić - Sačić. Kao što je Matušić rekao mi imamo vrlo jasne podatke da je do tog sastanka došlo", kazao je u Dnevniku 3 Milinović. Dodao je kako je u prošlosti i HDZ-u i HNS-u prioritet bio Europa te još jednom ponovio da se Čačić sastao sa Sačićem, za kojega kaže da je protiv Europe. "Prioritete u politici je vrlo opasno mijenjati. U oporbi danas prevladavaju stavovi najprije izbori, nebitno što bi oni mogli utjecati na završetak pregovora s Europskom unijom", kazao je Milinović.

"Nije pri pameti lagati o sastanku Čačića s nekim čudnim desničarom"

Na to je vrlo žustro reagirala Pusić i rekla kako su ona i HNS doprinijeli napretku ulaska Hrvatske u EU više nego Milinović. "Europu ne smetaju nikakvi izbori i kada će oni biti, odlučuje se u ovoj zemlji", kazala je Pusić. "A, lagati o sastanku Čačića s nekakvim čudnim desničarom zbilja nije pri pameti", kazala je Pusić i dodala kako je "apsolutna neistina da se Čačić sastao s bilo kim od tih desničara".

Milinović je prigovorio Pusić da možda ona ne zna za sastanak, jer joj Čačić nije rekao. "A od kuda vi znate? Je li vam to rekao Hebrang", upitala ga je Pusić na što joj je odgovorio da je to doznao Matošić. "To je istinoljubac samo takav, prvi do Hebranga", komentirala je Pusić Matošića. Do kraja razgovora Milinović je još jednom ponovio da se Čačić sastao sa Sačićem te da će možda već danas isplivati nove informacije. Pusić mu odgovorila da je ovo što tvrdi "smiješno".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara