Milinović: Od kada sam ministar nitko nije tražio PET/CT uređaj

Foto: Ranko Šuvar / Cropix

MINISTAR zdravstva Darko Milinović tvrdi kako postoje službeni zapisnici svih ravnatelja i povjerenstava koji su osnovani te da je iz toga vidljivo da u njegovom mandatu niti jedna bolnica nije tražila PET/CT uređaj.

"Razgovarao sam s ravnateljem da potvrdim tu informaciju i tako stoji. Od kada sam ja ministar zdravstva nije bilo niti jednog zahtjeva za nabavku bilo kojega PET/CT uređaja, no i da je bilo, mora biti sukladno zakonu",, kazao je Milinović. Njegove tvrdnje je ranije danas potvrdio i HZZO-o u svojem priopćenju.

Još nije utvrđeno da su pacijenti nepotrebno ozračeni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Početkom 2009. dostavili smo informaciju KBC-u Rijeka odgovor na upit o projektu javno-privatnog partnerstva utemeljenu na projektu dogovorenom i do tada provedenom u KBC 'Sestre milosrdnice' i KBC Split između bivšeg ministra zdravstva i socijalne skrbi Nevena Ljubičića te Poliklinike Medikol iz 2007., no KBC Rijeka tim dopisom nije tražio nabavu PET/CT uređaja niti je HZZO odbio takvu nabavu", napisali su iz HZZO-a te dodali kako prema zakonu oni nemaju ingerencije u procesu nabave medicinske opreme pa ni toga uređaja. Kažu da bolnice takve zahtjeve podnose Ministarstvu zdravstva.

Ministar Milinović je jučer Medikolu poslao zdravstvenu inspekciju zbog navodno 8 i pol tisuća nepotrebno ozračenih pacijenata na spomenutom uređaju, a tvrdi kako do sada nepravilnosti nisu utvrđene. "Inspekcija je jučer bila u Vinogradskoj i u dokumentaciji za oko 700 pacijenata utvrđeno je da imaju dijagnozu karcinoma, što znači da je taj nalaz bio opravdan, odnosno da nisu bili nepotrebno ozračen", kazao je Milinović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara