"Milošević je 90-tih naređivao ubojstva svojih političkih protivnika"

SLOBODAN MILOŠEVIĆ je 90-tih naređivao ubojstva svojih političkih protivnika, tvrdi pripadnik srpske Jedinice za specijalne operacije Nenad Ilić-Glavonja.

Milošević i DB dogovarali smaknuća

Ilić-Glavonja je tako još 2003. godine u iskazu policiji naveo kako mu je Milorad Ulemek Legija detaljno opisao sastanak vrha Službe državne sigurnosti - DB sa Slobodanom Miloševićem na kojem je naređeno ubojstvo političkih protivnika, prenosi srpski list Blic.

U tekstu se još navodi "da iskaz koji je Nenad Ilić dao nije korišten ni na jednom suđenju i javnost do sada nije bila upoznata s njim".

Inače, Ilić je pravomoćno osuđen za pokušaj atentata na šefa SPO-a Vuka Draškovića u Budvi na 15 godina zatvora, a sudi mu se i pred Vrhovnim sudom, kao neposrednom počinitelju za ubojstvo četiri pripadnika SPO, ali i prvi pokušaj ubojstva Draškovića na Ibarskoj magistrali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To se mora napraviti"

Ilić je u iskazu datom u Okružnom zatvoru otkrio "da je, nakon što je iscenirao prometnu nesreću na Ibarskoj magistrali u kojem su ubijena četiri člana Srpskog pokreta obnove, pitao Milorada Ulemeka Legiju zašto je njegov JSO morao obaviti taj zadatak".

Zatim je citirao i odgovor tadašnjeg zapovjednika JSO-a:"Kad već pitaš, reći ću ti. Nakon završetka NATO agresije, održan je jedan sastanak na kojem smo bili prisutni Slobodan Milošević, Radomir Marković, Milan Radonjić, Milorad Bracanović i ja. Milošević je tada prekinuo raspravu rekavši da pričamo već dva sata te da se to mora napraviti", piše Blic.

A.P.
Foto : AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara