Milošević: Ugovor s Mostom mogli bismo potpisati već sljedeći tjedan

Milošević: Ugovor s Mostom mogli bismo potpisati već sljedeći tjedan

Foto: FAH

HDZ-ovac Domagoj Ivan Milošević u večerašnjem Otvorenom HTV-a kazao je kako je mandatar Tihomir Orešković bio upućen u sve o čemu se danas raspravljalo na sastanku HDZ-a i Mosta iako nije prisustvovao samom sastanku.

Član Mosta Nezavisnih lista Slaven Dobrović također je kazao kako je Oreškoviću bilo sve poznato.

"Mi smo danas čuli prijedlog Domoljubne koalicije o promjeni broja ministarstava i njihovim imenima. Mandatar je cijelo vrijeme upućen u sve o ćemo razgovaramo, kazao je Dobrović.

Milošević je istaknuo kako je Orešković sudjelovao u izradi prijedloga koji je prezentiran Mostu.

"Stručnjaci i političari"

"U Vladi će uz stručnjake sjediti i političari, ali stručnost ne isključuje političku dimenziju", rekao je Milošević.

Na pitanje je li Domoljubnoj koaliciji prihvatljivo da Orešković predloži nekog tko nije ni na listi Mosta ni Domoljubne koalicije, Milošević je rekao kako u tome ne vidi nikakav problem.

Dobrović je na pitanje zašto je MUP toliko važan odgovorio kako je to važno zbog brojnih kriminalnih djela u proteklih 20 godina.

"Imat ćemo svoj prijedlog za mjesto ministra unutarnjih poslova", rekao je Dobrović.

Milošević je na to kazao kako je pozicija ministra samo jedna u nizu od onih na kojoj se bori protiv korupcije.

"HDZ je pokrenuo borbu protiv korupcije i za to je platio kaznu 2011. godine. Nemojmo stvarati sliku da po tom pitanju postoji razdor između HDZ-a i Mosta. Idemo pričekati, sljedeći tjedan će se razgovarati o imenima", rekao je Milošević i dodao da inzistiranje Mosta na MUP-u nije izraz nepovjerenja.

MUP i pravosuđe bitni resori

Dobrović je ponovio kako su MUP i pravosuđe bitni resori za Most.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petrović je komentirao i izjavu Nikole Grmoje koji je kazao kako imaju indicije da se čelnik Bože Petrova sve ovo vrijeme prati.

"Mislim da je to sada nebitno", rekao je Petrović.

Upitan hoće li Karamarko imati veće ovlasti od Petrova u budućoj Vladi, Milošević je kazao kako on nije ustavni stručnjak.

"Nismo robovali formama", rekao je Milošević i dodao kako pretpostavlja da će se najveće uštede stvoriti ukidanjem pojedinih državnih agencija.

Potvrdio je kako će tim potezom doći do gubitka stotina radnih mjesta.

Mostovac Petrović je rekao da je efikasnost javne uprave ključna.

"Mnoge agencije uopće ne znaju zašto postoje", rekao je Petrović koji se osvrnuo i na ideju stvaranja državnog holdinga.

"Ako će do toga doći, to će biti nešto duži proces", rekao je Petrović dok je Milošević istaknuo kako holding nije baš najbolja riječ.

"Potpuno novi koncept"

"Ta tvrtka nema nikakve veze sa Zagrebačkim holdingom. Ovo je potpuno novi koncept u kojem je ključno depolitizirati i profesionalizirati uprave. On bi određivao strategiju i ciljeve državnih tvrtki", rekao je Milošević.

Petrović je kazao kako je današnji prijedlog bio postojanje četiri potpredsjednika Vlade, a na pitanje je li im takav prijedlog prihvatljiv kazao je kako će o tome razgovarati sutra.

"Potpredsjednici Vlade su zaduženi za koordinaciju rada ministarstava", rekao je Milošević.

Upitan zašto se osniva Ministarstvo obitelji, demografske obnove i useljeništva kad bi se tim aktivnostima moglo upravljati koordinacijom raznih ministarstava rekao je kako je "situacija malo kompliciranija".

"Broj ministarstava je pitanje koje ne treba ni postavljati. Moramo znati da je pitanje broja stanovnika i odumiranja od sudbonosnog značaja pa možda zbilja treba osnovati novo ministarstvo", kazao je Petrović.

Milošević je rekao kako se sljedeći tjedan može očekivati potpisivanje ugovora Domoljubne koalicije i Mosta.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara