Miloševićeva stranka troši "milijune eura" na njegovu obranu

SOCIJALISTIČKA partija Srbije (SPS) i njezini pristaše osigurali su "desetke milijuna dinara" za obranu svog predsjednika Slobodana Miloševića pred Haškim sudom (ICTY), prenosi u četvrtak beogradski dnevnik Kurir izjave čelnika SPS-a.

Jedan od čelnika stranke Ivica Dačić rekao je za Kurir da stranka snosi cijeli financijski teret Miloševićeve obrane, ali odbio navesti točan iznos i izvore utrošenog novca.

Po sadašnjem tečaju, 10 milijuna dinara iznosi oko 165.000 dolara.

Dva druga visoka stranačka dužnosnika, Milutin Mrkonjić i Milorad Vučelić rekli su da Miloševićevu obranu podržavaju i donatori te organizacije njegovih pristaša.

"Ne mogu reći koliko je do sada potrošeno, no iznos se mjeri u milijunima eura", kazao je Vučelić.

Haški sud objavio je danas da je donio odluku o dodjeljivanju branitelja Miloševiću, koji se od početka suđenje u veljači 2002. brani sam. On se usprotivio toj odluci i najavio žalbu.

Odluka je opravdana nalazima liječnika koji su utvrdili da loše zdravstveno stanje, obilježeno teškom hipertenzijom i srčanim tegobama, onemogućava optuženom da i dalje sam vodi svoju obranu.

Bivšem predsjedniku Srbije i SRJ sudi se za genocid u BiH te zločine protiv čovječnosti i ratne zločine u Hrvatskoj i na Kosovu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara