Minibusom uletio među ljude nakon koncerta u Nizozemskoj, poginula jedna, ozlijeđene tri osobe

Minibusom uletio među ljude nakon koncerta u Nizozemskoj, poginula jedna, ozlijeđene tri osobe
Screenshot: Twitter

JEDNA je osoba poginula, a tri su ozlijeđene u naletu minibusa rano jutros u južnoj Nizozemskoj, nakon koncerta koji se održavao u pokrajini Limburg. Objavljeno je kako se vozač minibusa naknadno predao policiji.  

Incident se dogodio na koncertu "PinkPop", popularnom festivalu koji se održava u pokrajini Limburg, na jugu zemlje, koji je trodnevno održavanje završio jučer navečer koncertom R&B izvođača Brune Marsa.

Vozač se naknadno predao policiji

Policija još ne zna je li se vozač, koji se kasnije predao policiji, zaletio u ljude namjerno ili se to dogodilo slučajno. Tužiteljica Daniele Weymar kazala je novinarima da se sumnjivac, 34-godišnji Nizozemac iz Heerlena, grada nedaleko od mjesta održavanja koncerta, sam prijavio policiji i da je priveden u pritvor u Amsterdamu.

Žrtve, trojica muškaraca i jedna žena, podrijetlom su iz Heerlena ili susjednog Landgraafa. Poginuo je 35-godišnji muškarac iz Heerlena. "Istraga je u tijeku i ne možemo reći je li ovo bilo namjerno ili nesreća", rekao je glasnogovornik policije Hub Haenen.

Pinkpop se održava u Landgraafu, gradiću nedaleko od njemačke i belgijske granice. Rasprodani trodnevni festival ugostio je Pearl Jam, Foo Fighters i druge glazbenike, a zatvorio ga je Bruno Mars. Incident se dogodio na cesti kojom se izlazilo s terena na kojem su se održavali koncerti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara