Ministar Horvat: Đuri Đakoviću treba ozbiljno restrukturiranje

Ministar Horvat: Đuri Đakoviću treba ozbiljno restrukturiranje
Foto: Hina

MINISTAR gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat rekao je da Đuro Đaković grupa treba ozbiljno restrukturiranje i strateškog partnera.

"Svjesni smo da, kao i u drugim trgovačkim društvima koja su danas u problemima, dosadašnja filozofija poslovanja jednostavno nije moguća. Pomogli smo Đuri Đakoviću unatrag godinu dana davanjem kredita koji polako dolazi na naplatu. Pronalazimo modalitet isplate zaostale plaće, ali bez ozbiljnog restrukturiranja i bez ozbiljnog strateškog partnera, mislim da Đuro Đaković neće moći grabiti dalje onakvim tempom kakvim je grabio nekad kada je nastao i kada je  kao brend bio prepoznatljiv, ne samo u Europi već diljem svijeta", rekao je Horvat. 

Odgovarajući na pitanja novinara uoči konferencije "Hrvatska - mjesto za inovacije i pametne investicije", Horvat je rekao kako nema informaciju o mogućem ulasku američke kompanije BAE Systems u vlasničku strukturu Đuro Đaković grupe.

Horvat je kazao da je zatražio analizu stanja tvrtke od njezina menadžmenta, koju očekuje u idućih desetak dana, nakon čega će se vidjeti koja su potraživanja i kakve su obveze Đure Đakovića.

Radnici Đure Đakovića od četvrtka su u štrajku zbog neisplate plaće za rujan. Osim plaća, traže i ostavke članova Uprave jer smatraju da nisu sposobni voditi tvrtku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara