Ministar kulture priredio svečani prijam za sudionike 50. pulskog festivala

Ministar kulture Antun Vujić priredio je večeras na terasi Doma Hrvatskih branitelja u Puli tradicionalni svečani prijem za sve sudionike, goste i uzvanike, te glumce i redatelje ovogodišnjeg 50. Pula film festivala. L

Obraćajući se nazočnima istaknuo je kako su se u 50 godina pulskoga festivala izmijenile vladajuće ideologije, državna ustrojstva, pa i same države, kao i filmske orijentacije, ocijenivši da se sada "film vraća filmskoj zajednici".

"Nacionalni filmski festival treba ne samo filmskim djelatnicima, ili filmskoj javnosti, nego i ukupnoj javnosti, kao što filmska umjetnost treba publici uopće", kazao je ministar Vujić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić je na prijemu, u povodu svečanog otvaranja 50. Pula film festivala, dodijelio odlikovanje "Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića" Chistopheru Marcichu. Marcich se naime, od 1995. nalazi na visokoj dužnosti kod predsjednika Udruge holivudskih producenata. Ta udruga, kako stoji u obrazloženju, osnovana je za zaštitu autorskih prava, te je s vremenom postala jedna od najutjecajnijih svjetskih kompanija u svijetu vizualne industrije.

Predsjednik Mesić je prije svečanog prijama primio četrnaestogodišnjeg učenika iz Pule Emanuela Čovića, koji mu je prije četiri godine poslao pismo izrazivši pritom želju da se s njim upozna. Ispunivši mu danas tu želju, hrvatski predsjednik je dječaka počastio pizzom u pulskoj pizzeriji "Jupiter".

(Hina) spd mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara