Ministar Marić je prije 2 godine dao obećanje građanima. Hoće li sad odstupiti?

Ministar Marić je prije 2 godine dao obećanje građanima. Hoće li sad odstupiti?
Foto: FaH

"NIKAD, ako osvojimo vlast, nećemo dopustiti gašenje Rafinerije nafte u Sisku, to javno obećajemo. U protivnom, prestat ćemo se baviti politikom", rekao je u kolovozu 2016. godine tada prvi na listi HDZ-a u 6. izbornoj jedinici, a danas ministar državne imovine, Goran Marić. 

Danas, dvije i pol godine nakon te izjave te nakon odluke o gašenju Rafinerije u Sisku, upitali smo Marića hoće li se povući s ministarske pozicije i iz političkog života. No, nije nam odgovorio. 

Marić je garancije o opstanku rafinerije dao u jeku kampanje za parlamentarne izbore, no čini se da se danas toga ne sjeća. Ne sjeća se ni HDZ-ov župan sisačko-moslavački Ivo Žinić koji je sve do ove godine govorio kako neće dati da se Rafinerija u Sisku ugasi.  

Podsjetimo, Ina je prošlog tjedna izvijestila o poslovnom planu kompanije za 2019. godinu, u sklopu kojeg planira početak provedbe programa kojim bi prerada sirove nafte bila koncentrirana u rafineriji u Rijeci, dok bi u Rafineriji u Sisku bio industrijski centar s drugim djelatnostima. Prema toj obavijesti industrijska lokacija u Sisku ostala bi "vrijedan dio Inina poslovanja te će kompanija tamo nastaviti s poslovnim aktivnostima i zadržati položaj vodećeg poslodavca i ulagača". No, to ujedno znači i gašenje rafinerije. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara