Ministar Milinović oprostio se pismom: Na kraju ovog životnog razdoblja...

Foto: Davor Pongračić (Cropix)

"NOVINARSKE kritike puno su nam pomogle u radu ove Vlade", rekao je na odlasku ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko obraćajući se novinarima nakon posljednje sjednice Vlade pod ravnanjem premijerke Jadranke Kosor. Ministar gospodarstva Đuro Popijač koji je ušao u Vladu prije dvije i pol godine, kaže danas kako se zbog toga nije pokajao.

Popijač: Sve što smo mogli, napravili smo

"Sve što je bilo moguće, mi smo zapravo to i napravili", rekao je Popijač sjetno dodajući kako svoj mandat smatra vrlo uspješnim.  Gordan Jandroković bivši ministar vanjskih poslova i europskih integracija naglasio je kako kako je biti ministrom zapravo bila velika čast.

"Obavili smo povijesni posao", rekao je Jandroković na odlasku.  Darko Milinović, koji napušta ministarstvo zdravstva htio je ostaviti dojam čovjeka koji to zapravo jedva čeka napraviti.

"Ostavljam uredne financije i uredno ministarstvo", rekao je Milinović zaželjevši svom nasljedniku da nastavi i s njegovim reformama. Nakon oproštaja s novinarima, iz njegova ministarstva poslali su i "oproštajno pismo".

Milinovićevo pismo: Na kraju ovog životnog razdoblja

"Na kraju ovog životnog razdoblja, zahvaljujem svim medijima na dosadašnjoj suradnji, na Vašoj ustrajnosti u praćenju moga rada i rada mojih suradnika, te na svim dobronamjernim kritikama koje su nas tjerale da dajemo još više od sebe u cilju uređenja sustava zdravstva i socijalne skrbi. Uvjeren sam da smo u svakom trenutku vodili brigu o dugoročnoj dobrobiti ne samo sustava zdravstva i socijalne skrbi, nego dobrobiti cijele Domovine", stoji u pismu sada bivšeg ministra Milinovića.

Milinović kaže da mu je bilo osobito zadovoljstvo sudjelovati u aktivnostima i projektima koje je "pokrenuo i ostvario" u ovom vrlo intenzivnom razdoblju, te je uvjeren da će niz započetih inicijativa svakako doprinijeti daljnjem razvoju Republike Hrvatske.

"Siguran sam da će moje djelovanje i u oporbi biti konstruktivno, svjestan težine nadolazećeg vremena, te sam uvjeren da će i moj mali doprinos pridonijeti stabilnosti i što bržem izlasku iz krize", stoji u Milinovićevom pismu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara