Ministar Mrsić sam sebi pobrojao krvna zrnca

Ministar Mrsić sam sebi pobrojao krvna zrnca

Foto: FAH, Facebook

MINISTAR Mirando Mrsić danas se osvrnuo na medijske napise o tome kako je za vrijeme svojega života mijenjao ime iz Miralem u Mirando. Mrsić je navode odbio te je kao dokaz priložio fotografije iz Knjige rođenih.

Njegovu Facebook objavu u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Ponovno se pojavila, u više navrata ponavljana, netočna informacija o mojoj navodnoj promjeni imena. U posljednjem u nizu tekstova, objavljenom na jednom portalu, stoji: …Mirando Mrsić rođen je kao Miralem…, sugerirajući da sam tijekom života mijenjao ime. Ponosan sam i na svoje ime i na svoje prezime i nikada niti jedno, niti drugo nisam mijenjao. Kao dokaz ove činjenice dostavljam fotografije originalne Knjige rođenih iz 1959. Iz Splita, gdje stoji moje rođeno ime i prezime.

Ponosan sam i na prezime moga oca i moje majke. Oba prezimena su autohtona u Podgori, mjestu podno surog Biokova. Ta prezimena spominju se daleko u prošlost. Sa strane očeve obitelji moj stric Tomislav Mrsić je dobio priznanje Pape Ivana Pavla II za rad u crkvi Svih Svetih u Podgori. Majčina obitelj Letica, ima i poseban zaselak u Podgori istog imena. Ponosan sam na svog ujca admirala Svetu Leticu koji je dao značajan doprinos u Domovinskom ratu i formiranju Hrvatske ratne mornarice", zaključuje Mrsić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara