Ministar o Kristianovoj smrti: Roditelji su ga posjećivali, nisu imali primjedbi

Ministar o Kristianovoj smrti: Roditelji su ga posjećivali, nisu imali primjedbi
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

MINISTAR pravosuđa Dražen Bošnjaković najavio je kako će se ispitati nove okolnosti smrti 18-godišnjeg Kristiana Vukasovića u splitskom KBC-u, gdje je u komatoznom stanju doveden iz istražnog zatvora Bilice.

Novinari su pred vladom upitali ministra što misli o tvrdnjama Vukasovićevih roditelja da su tražili pomoć institucija čijim radom nisu zadovoljni, da nisu bili upućeni, te da su institucije bile obaviještene o problemima dječaka, ali nikakve reakcije nije bilo.

Zbog toga najavljuju da će pravdu tražiti izvan Hrvatske.

"Po informacijama koje su meni referirali, nadležni su bili u kontaktu s roditeljima koji su četiri, pet puta dolazili u zatvor posjetiti sina. Nikakvih primjedbi ili prijedloga nije bilo. Dakle, okolnosti o kojima govorite meni su nove", rekao je Bošnjaković.

Najavio je kako će posebno tražiti očitovanje je li nešto posebno traženo, a eventualno nije ispunjeno. "Budite uvjereni da ću to istražiti", rekao je ministar.

Kristian se sam prijavio policiji

Kristian Vukasović u travnju je osuđen na osam mjeseci zatvora zbog izazivanja nekoliko požara na omiškom području u kojima su izgorjele masline, stabla i trava. Sam se prijavio policiji, a iako je imao određenih psihičkih problema, smješten je u istražni zatvor Bilice u Splitu. 

Protiv njega se kazneni postupak vodio redovito, a sudilo mu se kao zdravoj osobi jer je, kako je utvrđeno, u trenutku počinjenja djela bio ubrojiv. 

Nakon što je završio u istražnom zatvoru bio je u teškom psihičkom stanju i nekoliko je puta bio prevezen u zatvorsku bolnicu u Zagrebu, gdje mu je dijagnosticiran suicidalni poriv. Usprkos tome, vraćen je u zatvorsku ćeliju na Bilicama odakle je 1. kolovoza u komi prebačen u splitsku bolnicu, gdje je i umro.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara