Ministar o lažnim braniteljima u Registru: I ja bi volio igrati u Realu, ali neće me Mourinho

Foto: Srđan Vrančić / Cropix

MINISTAR branitelja Predrag Matić Fred danas je kazao kako neće objaviti Registar branitelja, ako to zapovjednici brigada od njega zatraže, no dodao je i kako Registar treba objaviti zato što su branitelji ponos Hrvatske.

"Ja sam izabran da budem ministar branitelja i to želim i biti. Ja ne želim biti ministar onih drugih koji su neopravdano na našem popisu. Pripadaju li oni negdje drugdje, to je njihov problem", kazao je Matić u emisiji Hrvatska uživo te dodao kako mu je jasno da se zbog zakona i propisa Registar branitelja u ovom trenutku ne može objaviti, ali i da su zakoni tu da bi se mijenjali kako bi Registar mogle koristiti institucije koje to zanima. Upozorio je da se ne smije dogoditi da se novim zakonima naruši nacionalna sigurnost, ali niti osobna sigurnost osoba koje se nalaze na popisu.

"Blagonaklono ćemo postupati prema lažnim braniteljima"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pravi branitelji, a njih je najveći broj, koji su ponosni na ono što su napravili u Domovinskom ratu, nemaju se čega sramiti", kazao je Matić i dodao kako se oni jedino mogu sramiti onih koji ne pripadaju u "naš korpus, a debelo se predstavljaju kao takvi i koriste ne samo financijska prava. Upozorio je da što se više daje lažnim braniteljima manje ima za one prave. "Ja sam volio reći, ne znam što bi dao da igram za Real Madrid, ali Mourinho me neće staviti jer ne igram i nisam registriran za Real Madrid", poručio je Matić lažnim braniteljima koji su se u Registru našli kao što bi se on našao u Real Madridu sa svojim nogometnim sposobnostima. 

"Blagonaklono ćemo postupiti prema lažnim braniteljima, jer od onoga dana kada ih uhvatimo s prstima u pekmezu će im prestati prava koja imaju", objasnio je Matić kako će funkcionirati revizija braniteljskog statusa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara