Ministar obrane Josip Buljević razgovarao s vojnicima u međunarodnim misijama

Ministar obrane Josip Buljević razgovarao s vojnicima u međunarodnim misijama

Foto:

MINISTAR obrane Josip Buljević u Zapovjedno-operativnom središtu (ZOS) preko videolinka razgovarao je s pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske koji su raspoređeni u operacijama i misijama diljem svijeta.

Tom prigodom zapovjednici kontingenata izvijestili su ga o trenutačnom stanju u područjima operacija, koje su u svojim izvješćima ocijenili relativno stabilnim, te o aktualnim zadaćama pripadnika Oružanih snaga, izvijestilo je Ministarstvo obrane.

Ministar Josip Buljević prenio je svim pripadnicima hrvatskih kontingenata pozdrave predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića i svih njezinih članova.

"Čestitam vam na predanome i profesionalnom radu zbog čega je hrvatski vojnik prepoznat i cijenjen kao pouzdan partner u svim misijama i operacijama u kojima djelujete. Isto tako zahvaljujem svima vama što svojim odgovornim pristupom zadaćama diljem svijeta pridonosite ugledu i vjerodostojnosti naše domovine u izgradnji globalne stabilnosti i sigurnosti", rekao je ministar obrane Josip Buljević pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Ministra dočekao Drago Lovrić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministra obrane u ZOS-u pozdravio je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Drago Lovrić, koji ga je izvijestio o trenutačnom angažmanu naših snaga u svim misijama i operacijama potpore miru.

"Svojim djelovanjem, kako u mirovnim operacijama i misijama, tako i u zemlji pri izvršavanju zadaća pomoći civilnom stanovništvu, pokazujemo kako smo uvijek spremni doprinositi miru i stabilnosti", istaknuo je general Lovrić.

Zapovjednik ZOS-a, brigadni general Ivan Jurić izvijestio je ministra Buljevića o pojedinostima funkcioniranja Zapovjedno-operativnog središta Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Pripadnici Oružanih snaga sudjeluju u šest misija i operacija potpore miru, od kojih su najbrojnije NATO-ova misija Resolute Support u Afganistanu sa 106 pripadnika i NATO-ova operacija KFOR na Kosovu s 23 pripadnika. Devet pripadnika sudjeluje i u UN-ovoj misiji u Indiji - Pakistanu (UNMOGIP), sedmero ih je u Zapadnoj Sahari (MINURSO), a jedan je časnik u Libanonu (UNIFIL).
Dvoje pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske sudjeluje i u operaciji potpore miru EU NAVFOR Somalija - Atalanta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara