Ministar Pankretić pohvalio poljodjelstvo Međimurske županije

ZA DANAŠNJEG boravka u Međimurskoj županiji ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić ocijenio je da je Međimurje najrazvijenije hrvatsko poljoprivredno područje, a za upis poljodjelaca u Hrvatskoj u registar da je ispod očekivanja.

Pohvalio je županijske vlasti koje su omogućile da u sustav poticaja u poljoprivredi uđe i proizvodnja krumpira. Kako je rekao, dosadašnjih 50 tisuća registriranih gospodarstava slabije je od očekivanja.

Vjerujem da će i novi program kreditiranja poljoprivrede u Međimurskoj županiji biti uspješan kao i dosadašnji, u kojem je dodijeljeno 32,6 milijuna kuna zajmova, rekao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas na Vincekovo, blagdan sv. Vinka, zaštitnika vinograda i vinogradara, ministar Pankretić sa suradnicima i domaćinima posjetio je najprije vinogradarsku obitelj Jambrović u Lopatincu, a na gospodarstvu vinogradara i podrumara Franje Lovreca obavio je prvu rezidbu trsa.

Pankretić je bio i gost međimurskog Društva vinogradara i vinara ´Hortus Croatiae´, a domaćin mu je bio predsjednik Društva Branko Jakopić u restaurantu dvorca Terbotz u Željeznoj gori.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara