Ministar Pankretić u posjetu Brodsko-posavskoj županiji

DRŽAVA će pomoći prevladati novčane teškoće Sušionice voća i povrća u Vrpolju nedaleko od Slavonskog Broda, kazao je ministar poljoprivrede i šumarstva Božidar Pankretić za današnjeg posjeta toj tvornici.

Tvornica, u kojoj država ima 38 posto udjela, Brodsko-posavska županija 38 posto, Holding "Đuro Đaković" 19 posto i općina Vrpolje 5 posto u pokusni je rad puštena prošle godine i do danas je poslovala s gubitkom od 5,4 milijuna kuna i u velikim je novčanim teškoćama. Zbog vremenskih neprilika ostvarila je samo 20 posto plana, a pritišću je i prispjele kreditne obveze.

"Država će se vrlo aktivno uključiti u financijski oporavak tog poduzeća koje ima izgleda i u kojem država ima vlasnički udio", rekao je ministar Pankretić nakon obilaska suvremenih pogona Sušionice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je kako će Ministarstvo financija u idućih nekoliko godina dokapitalizirati tvornicu, a Uprava je predložila da to bude sa 6,3 milijuna kuna. Cilj je, dodao je ministar, privatizirati tvornicu i pronaći strateškog partnera. Također je istaknuo da će moguće pojedinačne propuste u radu tvornice ispitati mjerodavna tijela.

U Sušionici koja može proizvesti 800 tona sušena voća i povrća na godinu trenutačno radi tridesetak radnika. Kako bi se osigurale sirovine, ove se godine osim s obiteljskim gospodarstvima ugovara i proizvodnja s većim tvrtkama.

Za posjeta Brodsko-posavskoj županiji ministar Pankretić je obišao i obiteljsko gospodarstvo Martina Lučića u Gundincima, a u Garčinu je sudjelovao u radu tribine HSS-a "Raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara