Ministar Pavić je nadmašio sam sebe: Imamo rast mirovina, 69 kuna nije malo

Ministar Pavić je nadmašio sam sebe: Imamo rast mirovina, 69 kuna nije malo
Foto: Pixsell/Patrik Macek

MINISTAR rada i mirovinskog sustava Marko Pavić je gostujući na HRT-u uspio nadmašiti sam sebe.

Pavić je, podsjetimo, čovjek koji stoji iza prijedloga mirovinske reforme protiv koje se pobunio velik dio javnosti. Ta reforma je od danas na javnoj raspravi, a Pavić je nakon današnjeg višesatnog sastanka s predstavnicima sindikata ustvrdio kako reforma ide u sabor u prvobitnom nacrtu koji je izradilo njegovo ministarstvo. No vlada je spremna na kompromis, tvrdi Pavić.

Gostujući u Dnevniku HTV-a, Pavić je branio svoj prijedlog mirovinske reforme, pri čemu je rekao da je predstavnicima sindikata ponudio kompromisno rješenje.

"69 kuna nije malo"

"Uspjeli smo naći rješenje koje ide u korist građanima, a koje je i financijski održivo, ne odustajemo da svaki građanin ima pravo prelaska u drugi stup", rekao je Pavić.

"Povećat ćemo atraktivnost drugog stupa s 3/4 od 27 posto dodatka, ali taj dodatak ne rješava status onih koji su imali male plaće jer njime neće dosegnuti minimalnu mirovinu", rekao je ministar pa dodao: "Sadašnji umirovljenici su imali rekordan rast mirovina - u dvije godine vlade Andreja Plenkovića mirovine su podignute za 6,3 posto, imamo očigledan rast mirovina koji se prelijeva radi rasta plaća."

Na opasku novinarke da se radi o malom iznosu, Pavić je odgovorio da 69 kuna - nije malo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara