Ministar Pecek odlikovan Poveljom Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije

NA SVEČENOJ sjednici Skupštine Obrtničke komore Sisačkomoslavačke županije održanoj danas u Sisku uručena je ministru za obrt, malo i srednje poduzetništvo Željku Peceku Povelja o počasnom doživotnom članstvu u Komori.

Tom je prigodom predsjednik Komore Željko Vrbanus istaknuo da je ministar Pecek zaslužan za pokretanje niza konkretnih programa kojima su stvoreni bolji uvjeti za razvoj obrta i obrtništva u Sisačko-moslavačkoj županiji, ali i u cijeloj Hrvatskoj, priopćeno je iz Ministarstva.

Uz niz postojećih programa i projekata iz obrta, malog gospodarstva i zadrugarstva, istaknuta je i inicijativa za osnivanjem banke malog poduzetništva. Komisija za dodjelu priznanja Komore ocijenila je da će taj projekt dovesti do još boljih uvjeta za kreditiranje.

Ministarstvo je, osim toga, za projekt stipendiranja deficitarnih zanimanja kojeg provodi Sisačko-moslavačka županija odobrio 90.000,00 kuna potpore za stipendiranje 15 naučnika koji su upisali zanimanja zidar i tesar. Ujedno je pohvaljena i ministrova najava o otvaranju zaklade za stipendiranje deficitarnih zanimanja u cijelo Hrvatskoj, stoji, uz ostalo, u priopćenju Ministarstva za obrt, malo i srednje poduzetništvo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara