MINISTAR PRIMORAC PRIMIO DIREKTORA ZA MEĐUNARODNE ODNOSE JAPANSKOGA MINISTARSTVA ZA OBRAZOVANJE, KULTURU I ŠPORT

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac primio je u srijedu direktora za međunarodne odnose japanskog Ministarstva za obrazovanje, kulturu i šport Nagana Hiroshia i japanskog veleposlanika u RH Kanamea Ikeda, a na sastanku je dogovorena suradnja dviju zemalja na području znanosti i obrazovanja.

Kako je istaknuto u priopćenju sa sastanka, japanska vlada već niz godina hrvatskim državljanima dodjeljuje stipendije za dodiplomsko, poslijediplomsko ili doktorsko usavršavanje u Japanu u trajanju od 18 ili 24 mjeseca, uz obvezno šestomjesečno učenje japanskog jezika.

Suradnja će se nastaviti i dalje, a japanska je strana ove godine prvi put Hrvatskoj ponudila i petogodišnju stipendiju za dodiplomski studij u Japanu, ističe se u priopćenju.

Japanska agencija za međunarodnu suradnju (JICA) hrvatskim stručnjacima svake godine pruža mogućnost sudjelovanja na tehničkim tečajevima u Japanu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Primorac dao je potporu osnivanju Studija japanologije, koji bi se od akademske godine 2004./2005. trebao početi provoditi na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu kao slobodni dopunski trogodišnji studij.

U rujnu ove godine u Hrvatskoj će se organizirati bilateralna radionica koja bi obuhvatila područje informacijske i komunikacijske tehnologije, robotike i automatike, te biotehnologije, ističe se u priopćenju. Organizator i domaćin radionice bit će Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

(Hina) xpp/xdgk ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara