Ministar rada pokrenuo kampanju "Zaposli se u Hrvatskoj"

Ministar rada pokrenuo kampanju "Zaposli se u Hrvatskoj"

Foto: Pixsell/Dusko Jaramaz

MINISTAR rada i mirovinskog sustava Marko Pavić rekao je kako je pokrenuta kampanja "Zaposli se u Hrvatskoj" kojom se želi zaposliti što više domaće nezaposlene radne snage i u Hrvatsku uvoziti što manje radne snage iz inozemstva.

"Cilj ove vlade je angažirati domaću radnu snagu i upravo radi toga je pokrenuta kampanja 'Zaposli se u Hrvatskoj' koja je sada vrlo aktualna jer imamo 156.000 nezaposlenih, što je rekordno niska nezaposlenost", rekao je ministar Pavić za današnjeg boravka u Splitu odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi s kvotama radne snage iz inozemstva za turističku sezonu.

"Malo korištene kvote"

Ministar Pavić također je rekao kako je krajem 2017. u Hrvatskoj bilo 60.000 tisuća zaposlenih više nego u istom razdoblju 2016.

"Ono što se neće moći osigurati na hrvatskom tržištu, osigurali smo dovoljno kvota koje su zasad malo korištene - 28 posto - i cilj ove vlade je da one budu što manje iskorištene te da aktiviramo 156.000 nezaposlenih kojima želimo da pronađu posao bilo u sezoni, građevini ili ostalim oblicima gospodarstva", rekao je ministar Pavić ne navodeći kolika je kvota iz inozemstva osigurana.

Ministar Pavić danas je u Splitu otvorio područni ured Zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, regionalnu podružnicu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za područje dalmatinskih županija od Zadra do Dubrovnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara