Ministar Tolušić i njegov optuženi vozač skupa su išli na utakmicu u Rusiju

Ministar Tolušić i njegov optuženi vozač skupa su išli na utakmicu u Rusiju
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

POTPREDSJEDNIK vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić sa svojim bivšim službenim vozačem Blažem Curićem, kumom potpredsjednika HDZ-a Milijana Vase Brkića, bio je u bliskom prijateljskom odnosu, piše Telegram.

Blaža Curića zajedno s Franjom Vargom, samo kratko podsjetimo, Uskok tereti zbog sprječavanja dokazivanja i pomaganja u tom nedjelu u tzv. aferi SMS. U pritvoru je proveo šest mjeseci, pušten je prošli tjedan.

Njih dvojica su, vidljivo je iz fotografije koju je objavio ovaj portal, zajedno u privatnom aranžmanu putovali na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Telegram je objavio fotografiju, selfie iz kombija na kojem je više osoba, a u prvom planu su Blaž Curić kao vozač i ministar Tolušić kao suvozač.

Kaže da je u kombiju bilo njegovo društvo

Fotografija je snimljena između 14. i 18. lipnja prošle godine, negdje između Zagreba i Kalinjingrada u Rusiji, kada se osmeročlana ekipa Tolušićevih prijatelja uputila na utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva, onu između Hrvatske i Nigerije.

”Ministar Tolušić na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji putovao je u privatnom aranžmanu, kao privatna osoba, navijač. Troškove putovanja i karte sam je platio”, odgovorili su iz Ministarstva.

Tolušić je samo kratko potvrdio da je bio na putu s Blažom Curićem.

Na pitanje novinara tko su bili putnici, Tolušić je kratko odgovorio: "Pa mislim da to apsolutno nije bitno. Društvo moje, eto." Dodao je i da su se mijenjali za volanom.

Blaž Curić uhićen je samo tri mjeseca nakon puta u Rusiju, 26. rujna prošle godine, kada je otkriveno kako je Franji Vargi, tvorcu lažnih SMS-ova koje je naručio Zdravko Mamić ne bi li kompromitirao osječko suđenje za kriminal u Dinamu, dojavio da uništi računala i mobitele u svom posjedu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara