Ministar vanjskih poslova je posve nesuvisao, je li vama jasno što je htio reći?

Ministar vanjskih poslova je posve nesuvisao, je li vama jasno što je htio reći?
Foto: Pixsell/Davorin Visnjic

NOVI ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman sve više podsjeća na Damira Krstičevića, uvjerljivo najnesuvislijeg ministra u vladi Andreja Plenkovića.

Naime, danas su novinari pred Banskim dvorima ministra vanjskih poslova, koji je zbog Indexova otkrića bio prisiljen suspendirati svoju bivšu blisku suradnicu iz veleposlanstva u Berlinu Elizabetu Mađarević, pitali treba li pojačati kontrolu zapošljavanja u veleposlanstvima i konzulatima.

Radmanov odgovor teško je prepričati, pa ga možemo samo citirati.

"Čujte, svugdje ima i određenih... Mi smo živa zajednica i svi mi želimo raditi, pridonositi, unaprijediti službu, tako da svi oni eventualni propusti bit će u svakom slučaju razmatrani, a nama je u interesu imati jednu dostojnu službu vanjskih poslova, hrvatsku službu vanjskih poslova, tako da ćemo raditi...", rekao je Radman.

"Ha, čujte, znate, pazite, sad je, tu je..."

Na dodatnu konstataciju da su ovaj slučaj otkrili mediji, Radman se upustio u novi monolog.

"Ha, čujte, znate, pazite, sad je, tu je, tu je jako puno nekih novih elemenata i okolnosti, znate. Digitalizacija je suvremena i donosi dakle i neke nove isto tako zamke. U svakom slučaju, ono što sam rekao, diplomat koji je upućen u zemlju primateljicu je 24 sata diplomat i on zastupa interese, državne interese vlade Republike Hrvatske, a i svaki državni službenik koji dolazi u Ministarstvo vanjskih poslova potpisuje upravo tu... evo ga. Žurim, čujte, počet će sastanak, znate, ovaj, oprostite", ustvrdio je Radman.

Je li vama jasno što je ministar vanjskih poslova htio reći? Recite nam u anketi!

 

 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara