Ministar Vidović otvorio sportsko-sindikalne susrete u Zatonu

U TURISTIČKOM naselju Zatonu kod Zadra ministar rada i socijalne skrbi Davorko Vidović danas je, otvarajući 9. sindikalnosportske susrete djelatnika u socijalnoj skrbi, rekao da pojedini sindikalni čelnici uporno ne žele prepoznati pozitivne strane Zakona o radu, već da, umjesto toga, pozivaju ljude na opći štrajk koji, uvjeren je Vidović, neće uspjeti.
Na igrama sudjeluje oko 800 djelatnika iz više od sto ustanova socijalne skrbi koji se natječu u 12 sportskih disciplina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osvrnuvši se u nastavku na početak reforme socijalnog zakonodavstva, Vidović je rekao da će za 15-ak dana biti gotova studija o uvođenju novih instituta u sustav socijalnih naknada. Cilj je spriječiti da naknade koriste oni kojima pomoć nije potrebna, a također da svaki korisnik socijalne skrbi dobije svoj vaučer te se tako spriječe zloporabe na tom području, istaknuo je ministar.

Kad je riječ o inicijativama za zabranu rada nedjeljom, ministar Vidović je rekao kako je radno vrijeme prilično neusklađeno u različitim jedinicama lokalne samouprave, jer ih je samo oko 30-ak posto reguliralo rad trgovina nedjeljom na svom području, iako su to sve trebale učiniti. Potrebno je usklađeno djelovanje svih institucija za rješenje tog problema, zaključio je Vidović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara