Ministarstvo branitelja odbacilo optužbe Središnje udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti odbacilo je danas optužbe Središnje udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSPa koja je izrazila nezadovoljstvo dodjeljenim sredstvima i navelo da je u 2006. za programe udruga oboljelih i liječenih od PTSPa i programe psihosocijalne pomoći ukupno predviđeno 441.000 kuna. L

Odbacujući optužbe predsjednika Središnje udruge hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Ante Batinovića, Ministarstvo navodi da su toj udruzi u odnosu na 2005. u ovoj godini sredstva udvostručena i iznose 80.000 kuna.

Na nacionalnoj razini za Zajednicu udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a predviđeno je 310.000 kuna, a Središnjoj udruzi hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a 80.000 kuna.

Na lokalnoj razini Ministarstvo je Udruzi branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata iz Pule za program edukativnih predavanja (PTSP, hepatitis i dr.) predvidjelo 16.000 kuna, Udruzi hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a iz Belog Manastira 10.000 kuna, Udruzi hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije 15.000 kuna, a Udruzi obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja iz Vinkovaca za program "Psihosocijalna pomoć u zajednici" 10.000 kuna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo se osvrnulo i na tvrdnje Središnje udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a da je Zajednici udruga udovica hrvatskih branitelja odobreno više od milijun kuna iako program nisu poslali na vrijeme.

Ministarstvo u priopćenju navodi kako je točno da Zajednica nije na vrijeme podnijela prijavu programa, ali da su im pokazali razumijevanje jer se radi o Zajednici udruga koja ima dugu tradiciju, čiji su programi prioritetno usmjereni prema djeci poginulih hrvatskih branitelja i djeci koja su ostala bez oba roditelja, te činjenici da je predsjednica udruge Neda Balog u vremenu predaje zahtjeva i izvješća bila teško bolesna.

(Hina) pp/xbma ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara