Ministarstvo branitelja tvrdi: Uputa Divjak za zapošljavanje u školama nema veze s nama

Ministarstvo branitelja tvrdi: Uputa Divjak za zapošljavanje u školama nema veze s nama

Foto: Hrvoje Jelavić, Dalibor Urukalović/Pixsell

MINISTARSTVO branitelja poslalo je priopćenje u kojemu tvrdi da uputa ministrice Divjak o zapošljavanju branitelja ne proizlazi iz njihovih uputa, kako je to ona rekla.

"U Uputi od 16. svibnja 2018. godine, koju je Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo
osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima, a u kojoj se poziva na gore navedeno očitovanje Ministarstva hrvatskih branitelja navedeno je sljedeće:
 
'U situacijama kada se na natječaj ravnatelja uz osobe koje ostvaruju prednost jave i osobe koje prednost ne ostvaruju, izbor ravnatelja obavlja se samo između osoba koje ostvaruju prednost pri čemu će se između osoba koje ostvaruju prednost izabrati osoba prema redoslijedu propisanom u članku 102. Zakona o braniteljima. Ako se dogodi da više osoba ostvaruje istu prednost prema propisanom redoslijedu, na sjednicama učiteljskog/nastavničkog/odgajateljskog vijeća, vijeća roditelja te zbora radnika, kao i na sjednici školskog odbora izabrati će se jedna osoba koja ostvaruje prednost. U slučaju da se na natječaj uz osobe koje ne ostvaruju prednost, javi samo jedna osoba koja ostvaruje prednost uzeti će se u obzir samo ta jedna osoba koja ostvaruje prednost.
 
Dakle, na sjednicama učiteljskog/nastavničkog/odgajateljskog vijeća, vijeća roditelja te zbora radnik, kao i na sjednici školskog odbora odlučivati će samo o tom kandidatu, kao što se na primjer do sada odlučivalo u situacijama kada se na natječaj za ravnatelja javio samo jedan kandidat.'
 
Važno je napomenuti kako gore citirani tekst iz Upute ne proizlazi iz očitovanja Ministarstva
hrvatskih branitelja."
 

Ministarstvo branitelja poslalo je priopćenje o zapošljavanju ravnatelja by Index.hr on Scribd

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara