Ministarstvo hrvatskih branitelja osuđuje prijetnje branitelja Štarbakovića

MINISTARSTVO hrvatskih branitelja danas je oštro osudilo prijetnje Ivana Štabarkovića iz Sesveta samoubojstvom i ubojstvom djelatnice u Odjelu za branitelje u Dubravi u koji je došao s ručnom bombom prosvjedujući što mu je ukinut status hrvatskog ratnog vojnog invalida.

U Ministarstvu su utvrdili da je Štabarković izgubio status HRVI 2001. rješenjem vladinog Povjerenstva po pravu nadzora. Navode i da je na to rješenje podnio tužbu Ustavnom sudu koji ju je odbio.

Početkom ove godine, Štabarković je ponovno pokrenuo zahtjev za priznavanje statusa HRVI temeljem bolesti PTSP, no taj je zahtjev odbijen kao nedopušten, navodi se u priopćenju Ministarstva branitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodaje se da u Štabarkovićevim spisima ne postoji niti jedan dokaz o okolnostima povrede glave temeljem kojeg mu je prvotno bio priznat status HRVI-a.

Navodi se da je tijekom Domovinskog rata Štabarković obnašao dužnost pričuvnog policajca u Policijskoj postaji Sesvete te da je u MUP-u proveo ukupno 10 mjeseci i šest dana od čega 17 dana u Sunji.

Štabarković je jutros u Odjelu za branitelje u zagrebačkoj Dubravi prijetio djelatnicima ručnom bombom iz koje je bio izvađen osigurač. Po riječima pomoćnika pročelnika iz Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Mire Lace, Štabarković je nakon sat vremena predao bombu djelatniku područnog ureda gdje su pokazali iznimnu prisebnost. Potom je došla policija i hitna pomoć koja je odvezla branitelja, naveo je Laco.

Premda je jutrošnji događaj nasreću završio bez posljedica, iz Ministarstva hrvatskih branitelja poručuju da to ne umanjuje oštru osudu postupka jer pretnja samoubojstvom i ubojstvom djelatnika nije prihvatljiv način nezadovoljstva i prosvjedovanja, ma kako nerješivim problem izgledao.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara