Ministarstvo komentiralo slučaj dr. Jusupa, šalju inspekciju

Ministarstvo komentiralo slučaj dr. Jusupa, šalju inspekciju
Screenshot: Provjereno / NovaTV

OBROVAČKI liječnik Goran Jusup, koji je izgubio oko tisuću pacijenata u pola godine te zaposlio navodnu medicinsku sestru Veroniku Pecolaj, za koju je potvrđeno da nema licencu za rad, mogao bi i dalje ostati liječnik.

Hrvatska liječnička komora primila je pritužbe pacijenata na njegov rad i trenutno su u postupku rješavanja tog slučaja. Kako doznajemo iz Komore, slučaj je na Povjerenstvu komore koje ga istražuje, a potom ide na sud časti koji je, kako nam je rečeno, kao i svaki drugi sud.

"Ne znamo hoće li mu se licenca oduzeti privremeno na tri ili šest mjeseci, ili koliko već, o tome odlučuje sud časti", doznaje Index iz Komore.

Ministarstvo šalje inspekciju

O slučaju se danas oglasilo i Ministarstvo zdravstva. Kažu da su o svemu izvijestili HZZO i Hrvatsku liječničku komoru.

"Nastavno na slučaj Specijalističke ordinacije obiteljske  medicine Goran Jusup, popraćen u medijima, izvješćujemo Vas kako je Ministarstvo zdravstva slijedom zaprimljene pritužbe pacijenata Obrovca obavijestilo Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, budući je riječ o ugovornom subjektu HZZO-a. Također, budući je izdavanje, kao i oduzimanje dozvole za rad u nadležnosti Hrvatske liječničke komore, o istom je Ministarstvo zdravstva izvijestilo i navedenu komoru.

Sukladno svom djelokrugu rada, HZZO je u dva navrata obavio kontrolu izvršavanja ugovornih obveza u navedenoj ordinaciji. Po izvršenoj prvoj kontroli u studenom 2018.g. utvrđene su nepravilnosti te je izrečena mjera u cilju ispravljanja istih. U ponovljenoj kontroli u siječnju 2019.g. HZZO je utvrdio kako ugovorni subjekt nije ispravio nepravilnosti te je pokrenuo postupak raskida ugovora, slijedom čega je donesena odluka kojom se ugovor raskida s 30. travnjem 2019. godine.

Ministarstvo zdravstva će dodatno uputiti i zdravstvenu inspekciju s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja. Po prikupljanju svih podataka i utvrđenom stanju, Ministarstvo zdravstva će poduzeti mjere iz svoje nadležnosti", stoji u priopćenju Ministarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara