Ministarstvo kulture - nastupni posjet čileanskoga veleposlanika

Ministar kulture Božo Biškupić primio je danas u nastupni posjet Manuela Atria, čileanskog veleposlanika u Hrvatskoj. L

Veleposlanik Atria je zamolio hrvatskog ministra da otvori "Putujuću izložbu suvremenih čileanskih umjetnika" u Klovićevim dvorima 2. prosinca.

Bit će to i europska premijera izložbe djela starijih i mladih čileanskih kipara i slikara, koja će osim u Hrvatskoj biti postavljena i u drugim državama, priopćilo je Ministarstvo kulture koje taj projekt, kako se napominje, podupire u okviru kulturne razmjene s Čileom.

Veleposlanik je istaknuo da je potrebna što življa kulturna i gospodarska suradnja dviju država, posebno stoga što u Čileu živi velik broj Hrvata. Kultura je pravo sredstvo boljeg upoznavanja ljudi, istaknuo je i dodao: "Osjećam veliku zahvalnost prema hrvatskom narodu koji naraštajima živi i sudjeluje u sveukupnu razvoju Čilea."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministar Biškupić je, zahvalivši na pozivu, istaknuo kako se u Hrvatskoj različitim programima prati čileanska umjetnost. Izrazio je želju za jačim predstavljanjem Čilea u Hrvatskoj, ali i Hrvatske u Čileu, čemu pridonosi i izložba "Hrvatska umjetnost u Splitu u Marulićevo doba", koja se u studenom otvara u Puenta Arenasu.

Ministar je podsjetio i na mogućnost postavljanja velike izložbe hrvatske tradicijske kulture u Čileu, Argentini i još nekim južnoameričkim zemljama.

To će se moći potanje definirati potpisivanjem ugovora o kulturnoj suradnji, za koji će Hrvatska pripremiti polazni tekst, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp/xmc ymc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara