ministarstvo poljoprivede u tikvešu- zbog snijega briga dodatna skrb o divljači

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i šumarstva obišli su danas s predstavnicima Hrvatskih šuma tikveško lovište u kojem se, zbog visokog snijega, dodatno skrbi o 1600 jelena 1500 srna te 3000 divljih svinja.

U posljednjih 30 godina u tikveškim šumama nije palo toliko snijega pa se, kako je rekao Pavle Vratarić, upravitelj osječke Uprave šuma, divljač dodatno prehranjuje i čiste šumski putovi kako bi lakše došla do hrane.

Posjetom tom najljepšem i najatraktivnijem hrvatskom lovištu željeli smo vidjeti kako se gospodari u tako ekstremnim uvjetima i koje su sve lovne i gospodarske mogućnosti, rekao je doministar poljoprivrede i šumarstva Ivica Grbac. Nakon obilaska lovišta i tikveških šuma rekao je da je zadovoljan kako se brine o divljači, dodajući kako je za nedavnih poplava divljač također bila u velikoj opasnosti.

Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva radit će zajedno s Hrvatskim šumama na promidžbi lovstva, a upravo tikveško lovište ima posebne prednosti i poznato je diljem svijeta, izjavio je Grbac. Kako je rekao, veseli što ima sve više stanih lovaca koji dolaze u to lovište. Upravo je lovni turizam važan gospodarstvo tog područja, ali ´nedostaje turistička promidžba, na što nas upozoravaju ljudi izvana koji se bave tom djelatnošću´, rekao je doministar.

Direktor Hrvatskih šuma Željko Ledinski je istaknuo kako su nakon mirne reintegracije uložili 80 milijuna kuna u obnovu baranjskog lovišta Podunavlja-Podravlja u sklopu kojeg je i tikveško lovište.

Zbog velikog snijega, gosti su tikveško lovište obišli u sanjkama s konjskom zapregom.

U tikveškom lovištu danas je prvi put bio i njemački lovac Peter Mink, voditelj ´Daimler Chryslera´ za Istočnu Europu i Afriku, koji je izjavio kako nije očekivao da će vidjeti ´tako prekrasnu prirodu i lovište na kojemu bi pozavidjeli i najizbirljiviji lovci´. Istaknuo je da se, nažalost, o Tikvešu zbog slabe promidžbe u svijetu ne zna dovoljno. ´Doći ću uskoro u lov, a svojim prijateljima lovcima diljem svijeta pričat ću o onome što sam ovdje vidio, a što Europa i svijet više nemaju´, rekao je Peter Mink.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara