Ministarstvo pravosuđa dostavilo izvješće Haškom sudu

Ministarstvo pravosuđa dostavilo izvješće Haškom sudu

SADRŽAJ dokumenta Ministarstva pravosuđa o tome što je Hrvatska sve do sada učinila kako bi pribavila dokumente o djelovanju topništva i specijalne policije tijekom operacije Oluje, dostavljen je sudu u Haagu, no sadržaj ostaje tajan sve dok Haški sud ne donese odluku o objavi, navodi se u priopćenju Ministarstva pravosuđa u kojem se potvrđuje kako su dokumenti poslani u Haag.

Nedovoljno objašnjeno

Podsjetimo, raspravno vijeće Haškog suda u predmetu protiv hrvatskih generala Gotovine, Čermaka i Markača prije gotovo mjesec dana, 16.rujna izdalo nalog Hrvatskoj u kojem se tražilo "detaljno izvješće što je sve učinjeno da bi pribavili traženi dokumenti o djelovanju topništva i specijalne policije. U zahtjevu Haškog suda stajalo je i kako Hrvatska mora u izvješću priložiti i određene dokumente kojima će dokazati što je sve učinjeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već prije po istom pitanju Hrvatska je u kolovozu ove godine navela kako "neke postrojbe nisu vodile svu evidenciju, operativne dnevnike, karte i popise ciljeva kao ni sastavljale izvješća". To je Haški sud bilo nedovoljno objašnjenje te su zatražile dokaze o tome što je Hrvatska sve poduzela na tom planu kako bi se došlo do izvješća.

M.M.
Foto:AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara