Ministarstvo pravosuđa nema informacija da se očekuju optužnice protiv Čermaka i Markača

UPRAVA za suradnju s međunarodnim kaznenim sudovima Ministarstva pravosuđa priopćila je danas kako nema informacija da se u sljedeća dva do tri tjedna očekuju nove optužnice protiv generala Ivana Čermaka i Mladena Markača, niti podataka o sadržaju izmijenjene optužnice protiv generala Ante Gotovine.

Reagirajući na članak u današnjem Jutarnjem listu pod naslovom "Vlada želi da se Čermak i Markač predaju Haagu", u Upravi za suradnju s međunarodnim kaznenim sudovima tvrde da je jedina službena informacija kojom Ministarstvo pravosuđa raspolaže javna izjava glavne haške tužiteljice Carle del Ponte da je nadležnom sucu na potvrdu podnijela izmijenjenu optužnicu protiv generala Gotovine.

U Ministarstvu smatraju da su novinski napisi samo "rezultata špekulacija".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prigodom objave takvih članaka trebalo bi imati na umu da objava neprovjerenih i nepotvrđenih informacija, uključujući i imena pojedinih osoba, šteti ne samo ugledu i dostojanstvu tih osoba, već i Republike Hrvatske, stoji u priopćenju koje je potpisao pomoćnik ministrice pravosuđa Jakša Muljačić.

Pozivajući se na neimenovanog visokog državnog dužnosnika Jutarnji list je objavio da će u Zagreb u iduća dva do tri tjedna stići optužnice protiv Čermaka i Markača, od kojih se očekuje da se dobrovoljno predaju.

Isti izvor navodi i da su dijelovi optužnice protiv generala Gotovine izbačeni, a neki i ublaženi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara