MINISTARSTVO PRAVOSUĐA OSNOVALO RADNU SKUPINU ZA IZMJENU OVRŠNOG ZAKONA

Ministarstvo pravosuđa osnovalo je radnu skupinu za izmjene Ovršnog zakona, a ministrica Vesna Škare Ožbolt primila je danas predstavnike Udruge za pomoć i prava obiteljima žrtava kriminala i Hrvatskog pravnog centra, priopćeno je danas iz Ministarstva.

Upozorivši na konkretne zločine koji nisu primjereno kažnjeni, predstavnici Udruge za pomoć i prava obiteljima žrtava kriminala izrazili su nezadovoljstvo blagim kažnjavanjem počinitelja najtežih kaznenih djela. Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt ocijenila je da je osnovni problem preblaga kaznena politika sudova, te da bi suci pri izricanju kazne trebali voditi računa o poruci koju šalju s obzirom na porast kriminala, posebno maloljetničkog, stoji u priopćenju.

U razgovoru s predsjednikom i izvršnom direktoricom Hrvatskog pravnog centra (HPC), Goranom Mikuličićem i Vesnom Grubić ministrica je pozvala HPC da se sa svojim prijedlozima aktivno uključi u projekt osnivanja Pravosudne akademije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Razmotrene su i mogućnosti suradnje na pitanjima pravne pomoći, stručnog usavršavanja sudaca, alternativnih načina rješavanja sporova i razvoja azilantskog prava, stoji u priopćenju.

Najavljujući za 19. veljače prvu sjednicu radne skupine za izradu nacrta prijedloga izmjena Ovršnog zakona, u Ministarstvu ističu da će glavna smjernica tih izmjena biti ubrzanje ovršnih postupaka kroz veću disciplinu sudionika u postupku, uz poštivanje njihovih temeljnih procesnih prava. Radna skupina razmotrit će pitanja fiducija, položaja javnih bilježnika u postupku, pravnih lijekova, odgode ovrhe i provedbe ovrhe nad dionicama koje vodi središnja depozitna agencija.

(Hina) pp yso

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara