Ministarstvo traži reakciju HND-a zbog naslovnice "24 sata"

MINISTARSTVO branitelja izrazilo je danas prosvjed zbog neprimjerena sadržaja naslovnice dnevnika "24 sata" i zatražilo od Vijeća časti Hrvatskoga novinarskog društva da protiv toga dnevnog lista poduzme mjere propisane Statutom HND-a zbog nepoštivanja članka 7. Kodeksa u odnosu na potpredsjednicu Vlade i ministricu Jadranku Kosor.

Dnevnik "24 sata" u današnjem je broju na prvoj stranici objavio naslov "Kosorica žrtvovala suradnika da spasi svoju guzicu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po članku 7. HND-ova Kodeksa časti novinar je pri izvješćivanju obvezan poštivati etiku javne riječ i kulturu dijaloga te dostojanstvo i integritet osobe s kojom polemizira, podsjeća se u priopćenju Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Ističe se da je, osim neprimjerena sadržaja, popratnim tekstom očito i netočno izvješćivanje kroz potpuno neosnovano isticanje navodna žrtvovanja (bivšeg tajnika ministričina kabineta) Zorana Šanguta od potpredsjednice Vlade i ministrice Jadranke Kosor.

U priopćenju se kaže da je Šangut na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji jasno naveo da je ostavku podnio na osobni zahtjev iz moralnih razloga i bez ičije prisile.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara