Ministarstvo zdravstva utvrdilo da Leček nije umro od pothlađivanja

STRUČNO povjerenstvo Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi je nakon detaljne ekspertize utvrdilo da smrt Josipa Lečeka, koji je umro 31. prosinca u čakovečkoj bolnici, nije nastupila kao posljedica pothlađivanja, priopćilo je danas Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi.

Temeljem dopisa Ministarstva unutarnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, Odjela općeg kriminaliteta, a u vezi s okolnostima oko postupanja s tijelom Josipa Lečeka, zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva, uz nazočnost stručne osobe za područje sudske medicine i patologije obavila je jučer zdravstveno-inspekcijski nadzor.

"Stručno povjerenstvo je nakon detaljne ekspertize utvrdilo da smrt pokojnog Josipa Lečeka nije nastupila kao posljedica pothlađivanja", kaže se u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pacijent Josip Leček, koji je bolovao od karcinoma pluća, proglašen je mrtvim ujutro nešto poslije 3 sata 31. prosinca na Odjelu pulmologije te je nakon uobičajene liječničke procedure dopremljen i pohranjen u rashladnu komoru na Patološkom odjelu.

Dolaskom na posao dežurna patologinja utvrdila je da je smrt nastupila zbog pothlađivanja te da je Leček umro četiri sata kasnije nego što je utvrđeno na Odjelu pulmologije.

Dežurna patologinja dr. Žaklina Bedić Fegeš o svemu je izvijestila ravnatelja bolnice dr. Franju Fundaka, koji je o slučaju izvijestio Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu i PU međimursku koja je provela kriminalističku istragu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara