"Ministre Šukeru, ako se porezi ne mogu uvesti preko noći, kako je harač uveden za tri dana?"

Tekst: J.C.
Foto: Index

"NA PROSVJEDIMA krajem listopada tražit ćemo smjenu ljudi koji su, zbog stanja u kojem se Hrvatska nalazi, trebali pokrenuti promjene, a to nisu napravili", rekla je novinarima u Šibeniku čelnica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Ana Knežević. Prosvjednicima iz SSSH pridružit će se i Sindikat graditeljstva Hrvatske, čiji su radnici nezadovoljni uvjetima u kojima su zaposleni.

Među odgovornima za trenutno stanje hrvatskog gospodarstva, koje je prije svega uvjetovano ekonomskom krizom, predsjednica je posebno istaknula Ivana Šukera. Zasmetale su je, naime, izjave ministra financija o proračunu i porezima.

""Ministar Šuker rekao je da je 87 posto proračuna unaprijed zadano, dok je na pitanje što je s porezima na dobit i na imovinu, kao i sa suzbijanjem kriminala u javnim poduzećima odgovorio da se porezi ne mogu uvesti preko noći. A ja ga pitam, kako je onda krizni porez uveden za tri dana?", kazala je Knežević.

Predsjednica SSSH također ističe kako Hrvatska još ništa nije napravila što se tiče sprječavanja rada na crno, iako je to problem o čijem se suzbijanju počelo govoriti još prije šest godina. "Rad na crno danas proračunu odnosi 12 milijardi kuna", tvrdi Knežević.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara